V.D.H. Kringgroep

V.D.H. Kringgroep Klein Vosdal is ontstaan in 1979. Het is een afsplitsing van de bekende Gelderse kringgroep de Overbetuwe uit Elst.
De kringgroep dankt zijn naam aan de manege Klein Vosdal, waar de kringgroep zijn eerdere onderkomen had.

Later werd door de familie Tinssen een stuk grond ter beschikking gesteld waarop getraind kon worden. De gemeente stelde een aangrenzend stuk grond ter beschikking voor een clubgebouw. Op deze locaties wordt heden ten dage nog steeds getraind.

Grondlegger van de V.D.H. kringgroep Klein Vosdal is Koos van de Lustgraaf. Samen met Remy ter Maten vormde hij jaren lang een vast koppel binnen het bestuur van de kringgroep. Koos van de Lustgraaf is 22 jaar onafgebroken voorzitter geweest van kringgroep Klein Vosdal. Uit eerbetoon aan hem is onze onderlinge wedstrijd omgedoopt tot de “Koos van de Lustgraafbokaal“, een jaarlijks terugkerend evenement.

Kynologie is bij deze Kringgroep altijd een pré geweest. Zeker in de beginjaren. Klein Vosdal stond bekend om zijn clubmatches, waaronder de Gelderse clubmatch. Nu is het een vereniging waar vooral liefhebbers van de Duitse Herder samen bezig zijn, de één
wat fanatieker dan de ander. De trainingen zijn volgens het IGP programma of show/ring trainingen.